2016. március 27., vasárnap

Shamballa


SHAMBALLA KARKÖTŐ
*************************
Ismeritek ezt az ékszert? Hallottatok már róla? Tudjátok mi ez? Ha, nem, akkor hamarosan biztosan találkoztok vele, mert az idei év legnagyobb őrülete lesz. Ez is, mint a kabbala, egy valláshoz, egy gyógyító energiához kapcsolódó ékszer.Az utóbbi időben rendkívüli népszerűségre tett szert az amerikai hip-hop kultúrában (Jay-Z hozta divatba), pedig valódi eredete nagy múltra tekint vissza. Shamballa legendája és városa....

A buddhisták hite szerint létezett egy hely, ahol az ég és a föld találkozott, mely a földi paradicsom volt, maga a tökéletesség, a béke, a szeretet, a gyógyulás és a nyugalom helye. Tibeti és mongol lámák ősidők óta emlegetnek egy bizonyos Shamballát, ám ezt a helyet hiába is keresnénk a térképen, nem találnánk. A modern tudósok véleménye megoszlik arról, valóban létezett-e az a földi paradicsom, amelyet a hagyományok emlegetnek. Egyesek a fantázia szüleményének tartják, mások viszont valamelyik közép-ázsiai történelmi királysággal azonosítják. Mindazt, amit a helyéről tudunk, egy tibeti legenda foglalja össze, amely Shamballát az “északi nyugalom helyé” -nek nevezi, ami arra utal, hogy a mitikus birodalom valahol Tibettől északra található. Ezt támasztják alá az indiai hagyományok is, miszerint a Himalájától északra van egy Kalapa nevű hely, ahol tökéletes emberek élnek. 

A legenda szerint Buddhát Shamballában avatták be a titkos tanokba. A rejtett hely a legenda szerint egy völgy mélyén bújik meg, s óriási hófödte hegycsúcsok veszik körül. Megközelítését egy tó, vagy kiszáradt tó meder nehezíti, s csupán egy keskeny hágón vagy barlangon keresztül vezet oda út. A lámák szentül állítják, hogy Shamballába nem juthat el minden vándor – csak az, aki meghívást kapott oda. A Shamballa karkötő ezt a spirituális üzenetet hordozza magában, de stílusos és csodálatosan szép ajándék is lehet egyben bárki számára.
Hogy kiknek van már, mint hírességek nem más mint:
P. Diddy, Lill Wayne, Justin Bieber, Paris Hilton, Karl Lagerfeld, Mary-Kate Olsen, Gwyneth Paltrow, Michael Jordan, Jay Z, Demi Moore, Heidi Klum, Ashton Kutcher, Rihanna, Beyonce, Jennifer Aniston, Ryan Lochte, Lola.
Forrás:ezomisztika.hu
***************************************
A második karkötőm a SHAMBALA volt,rendeltem hozzávalókat az internetről és ime ez lett az eredménye:
****************************************

Ami kell hozzá:
4 szál-  2 méteres ,1mm, vagy 2 mm-es viaszolt ékszerfonal ,általában  9 darab-10mm-es gyöngyökből készül és két kicsi gyöngyből. Lapos csomózással,de van videó is ahogyan készül :

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

********************************

2018 év  ******** Nők napjára.... Szinesen.... ♥♥Kender♥♥ ♥♥♥ ...